Mramorový korpus

375g hladké mouky,

1prášek do pečiva ,

6 vajec,

360g cukru ,

250ml oleje,

125ml vroucí vody,

kakao

 

Ušleháme vejce s cukrem. Kdo chce může ušlehat žloutky s polovinou cukru a z bílků ušlehat sníh se zbylou polovinou cukru. Dále zašleháme olej, přidáme mouku s práškem do pečiva a vroucí vodu. Oddělíme si jednu třetinu těsta, do které přidáme kakao.

Připravíme si kulatou formu a postupně střídavě dáváme doprostřed formy těsto - 2 lžíce těsta světlého a lžíce těsta tmavého. Takto pokračujeme, až do vyčerpání těsta.

Korpus pečeme cca 30min. Kontrolujeme špejlí, zda je hotovo. Pokud se nám vytvoří při pečení boule, korpus hned po upečení vyklopíme a necháme vychládnout.